Web Analytics

boomstronk weghalen

boomstronk weghalen

Boomstronk verwijderen hoe pak je het aan?
Dit is belangrijk omdat het hout van elke boom anders is en dus moeilijker of makkelijker te verwijderen kan zijn. Zo zijn loofbomen over het algemeen gemakkelijker te verwijderen dan naaldbomen. Naaldbomen hebben namelijk een diep wortelstelsel en harsachtig hout.

Dit maakt het verwijderen van een naaldboomstronk moeilijker en vereist meer zware gereedschappen. Een van de meest eenvoudige methoden is het wegboren van de stronk. Dit is alleen aanbevolen voor kleinere stronken.

Je boort simpelweg gaten in de stronk en vult deze met een verdelgingsmiddel tegen houtwortels. Wacht een paar weken totdat het verdelgingsmiddel zijn werk heeft gedaan en de stronk zacht is geworden. Vervolgens kan je de stronk met een bijl of ander geschikt gereedschap zachtjes verwijderen. Voor grotere struiken of stronken wordt een zwaarder geschut aanbevolen. Dit kan een graafmachine zijn om de wortels eruit te trekken of een kettingzaag om de stronk om te hakken. Beide methoden vergen echter meer ervaring en zijn gevaarlijker dan kleinere bomen of struiken. Als je niet zeker bent van je eigen capaciteiten, is het beter om een professional in te huren om het voor je te doen. Als je niet wilt werken met zware gereedschappen, kan je ook kiezen voor de biologische onkruidverdelgers. Na de kap van de boom kan je bijvoorbeeld de stronk bedekken met een dikke laag grond of compost. Dit zal uiteindelijk leiden tot rot en ontbinding van de stronk. Een andere optie is de stronk te bedekken met schimmels. Hiervoor heb je wel wat kennis nodig van welke schimmels geschikt zijn voor welk type boom. Dit kan dan ook het beste overgelaten worden aan een professional met kennis van zaken.

Conclusie


Het verwijderen van een boomstronk kan een aardige klus zijn, maar er zijn verschillende manieren om het makkelijker te maken. Het is belangrijk om eerst te weten welke soort boom het was om de beste methode te kunnen kiezen. Zorg ervoor dat je de juiste bescherming en gereedschap hebt voordat je begint. En als je niet zeker bent van je eigen capaciteiten, is het beter om een professional in te huren om het voor je te doen. Hopelijk heeft deze blogpost je wat meer inzicht gegeven in het verwijderen van boomstronken en kan je snel aan de slag om je tuin weer netjes te maken.

Boomstronk weghalen

Link toevoegen

Link toevoegen